Blog

Gloss,Gloss,Gloss

Gloss,Gloss,Gloss




Original photo's supplied by customer showing the arch that splits the room in half, with the main kitchen area at the far end.

 

 Here we see the rest of the room looking back towards the stove from the arch.



The Clients main aim of the project was to remove the arch and create one big kitchen area.
As you can see in the following pictures this was eventually achieved after a lot of demolition work.
A steel lintol was put in above the ceiling height to replace the support given by the brick pillars eithe side of the arch.









When the arch was removed it left two different ceiling heights and the floor also sloped away approx 50mm from one end of the the extended room to the other.
The ceiling was rectified by adding extra timber to the bottom of the joists in one half of the room to create a level ceiling the full length of the new enlarged room.
While the slope on the floor was disguised using the adjustable feet on the cabinets and scribing the plinth to fit.



The Next stage of the project was to Dry line all of the walls, 



The walls and ceiling were then clad with interlocking Upvc decorative panelling on the walls and high gloss white on the ceiling.
This was specified and sourced by customer themselves at the start of the project.



Finally after all the previous preperation it was time to install the actual kitchen units themselves !!!!
These are from the Sheraton In Line Gloss range which has the handle incorporated in the top of the door.
The colour chosen was the High Gloss Light Grey with Silestone Arden Blue quartz worktop & upstands.
The Appliances used were all from the Neff range except the curved cooker hood which is from the Luxair range of extractors.




We are sure you will agree that the light bouncing around off the Gloss ceiling panels and other Gloss surfaces really give this kitchen an extra dimension,which can be seen in the following photo's of the finished job.
We at Oakleaf are very proud to have been involved with this project and allowed to create  for our client "the kitchen of their dreams."
A most stunning outcome has been achieved by the whole team from start to finish.
























Published on Saturday, 12th October 2019, 10:38am